Loading...

(31.10.2019.) JANKO VLAHOVIĆ U HERCEG-NOVOM

1
November
2019
(31.10.2019.) JANKO VLAHOVIĆ U HERCEG-NOVOM
No Comments

(31.10.2019.) JANKO VLAHOVIĆ U HERCEG-NOVOM

Janko Vlahović, policajac na skupom službenom BMW motoru republičke policije za bezbjednost saobraćaja, poznat po “holivudskom izgledu”, od nedavno član Moto Kluba Bezbjednost, sa svojom ljepšom polovinom boravio je u Herceg-Novom, te se sastao sa predsjednikom Šofranac Dejanom.

Jedan od najpoznatijih saobraćajnih policajaca u zemlji, Kolašinac Janko, svoju karijeru policajca započeo je davne 1984-te godine, da bi mu se već 1987-me ostvario dječački san, zadužio je prvi službeni motocikl i do danas, za 32 godine, samo po službenim putnim nalozima prešao je preko 600 hiljada kilometara, na to treba dodati koju stotinu hiljada pređenih kilometara privatnim motociklom. Veliki ljubitelj motocikala i adrenalinskih sportova. U priči dosta skroman, o sebi sve ispriča u par rečenica, dok se o njemu dan danas pričaju mnoge legende…poznat po tome da rijetko kome “progleda kroz prste” kada su u pitanju saobraćajni prekršaji, pa su ga zapamtili i šoferi ministara i štićenih ličnosti…virtuoz na motoru kojem niko nije uspijeo umaći…imao je par jurnjava i po šumi đe nije štedio ni sebe ni motocikl kako bi bjegunce priveo pravdi. Priča se da je jednom prilikom oprostio prekršaj zgodnoj dami, koja ga je od sreće što neće platiti kaznu, poljubila…međutim, kada je taj događaj u vidu anegdote opisao svojoj supruzi imao je problem da objasni đe je taj poljubac završio s’ obzirom da je nosio otvorenu flip-up kacigu dje su jedino usta slobodna.

Nekoliko puta nagrađivan od države, a najveće priznanje u policiji-plaketu bezbjednosti dobio je 1990-te godine. To visoko priznanje potpisao je tadašnji predsjednik SIV-a Ante Marković. Nagrađivan je i od vojske zbog akcije hvatanja jednog, “do zuba” naoružnog dezertera. Upsiješan sportista, kao alpski skijaš, bio je trostruki državni prvak, te vicešampion SRJ. Na svih devet crnogorskih zimskih (winter) staza postavio je rekorde. Uspiješan i u brdskim trkama automobila. U mladosti uspijesan u strijeljaštvu. Kao ljubitelj bandži skokova, nije mogao da odoli izazovu pa je skočio sa mosta na Đurđevića Tari.

Više puta je imao nezgode sa motociklom, iz kojih je, na zaprepašćenje mnogih, uvijek izlazio bez lomova. Ne svojom krivicom, svaki put ga je neko udario. Jedan njegov pad se dan danas prepričava, kada je pri velikoj brzini iz kolone koja mu je isla u susret, iznenadno izasao jedan automobil kojeg je uspio izbjeći, ali se nije uspio vratiti u traku, njegov let je prilikom uviđaja izmjeren na 57 m. Ležao je na magistrali, bez svijesti, sav krvav, svi su mislili da je mrtav. Kada je došao sebi, sjetio se svega, sjetio se da ga je udario Golf, ustao se i krenuo prema okupljenim ljudima sa pitanjem ko ga je vozio. Čovjek koji ga je ugrozio počeo je da se pravda kako mu je dijete povratilo, da se okrenuo pozadi, te da je zato izgubio kontrolu i skrenuo u drugu kolovoznu traku…Janko mu to nije mogao oprostiti, te mu je prišao i bez polemike nokautirao ga na način da su oboica pali u nesvijest.

Lijepo je bilo druženje u Herceg-Novom, a Janko je imao priliku da proba i prvi električni tricikl u Crnoj Gori, a ko bi drugi nego Janko!! Čast je imati takvog čovjeka u Moto Klubu.

Leave a Reply

5 + = 11