Loading...

(27-28.09.2017.) TRENING BEZBJEDNE VOŽNJE U HERCEG NOVOM, ZELENIKA

29
September
2017
(27-28.09.2017.) TRENING BEZBJEDNE VOŽNJE U HERCEG NOVOM, ZELENIKA
No Comments

(27-28.09.2017.) TRENING BEZBJEDNE VOŽNJE U HERCEG NOVOM, ZELENIKA

Na kraju septembra, tačnije 27. i 28 . prvi put u Crnoj Gori održan je trening bezbjedne vožnje motociklista za građanstvo u organizaciji Moto Kluba Bezbjednost iz Herceg-Novog. Trening su vodili licencirani instruktori bezbjedne vožnje Samo Rep iz Slovenije i Vitomir Golušin iz Srbije.

– Trening se sastojao iz teoretskog dijela, gdje su polaznici u prostorijama Auto Škole „Radojičić“ u Zelenici, imali priliku da se upoznaju sa pravilnom upotrebom zaštitne opreme, primjenom zakona fizike tokom vožnje, tehnikom iznenadnog kočenja i mnogim drugim tehnikama i detaljima koji podižu svijest motociklista o važnosti bezbjedne vožnje. Narednog dana je obuka bila na poligonu Luke u Zelenici – ističe predsjednik Moto kluba Bezbjdnost, Dejan Šofranac.

Polaznici treninga mogli su savladati pravilno sjedanje na motociklu, pravilan pogled prilikom vožnje u krivini, vožnju slalom između čunjeva, simulirajući izbjegavanje prepreka na putu, pravilno kočenje prednjom i zadnjom kočnicom, te još mnogo drugih tehnika koje pomažu motociklisti da pravilno odreaguje kada se na putu desi neka iznenadna situacija.

– Utisci polaznika su bil fantastični, svi jedva čekaju narednu priliku da svoja znanja i vještine dodatno unaprijede. Već 29. i 30. septembra, na poziv Internacionalne Policijske Asocijacije-sekcija Crna Gora, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave Policije Crne Gore i Policijske Akademije u Danilovgradu, Moto Klub Bezbjednost je organizovao trening policajaca -motociklista za bezbjednu vožnju – ističe Šofranac.

Leave a Reply

− 2 = 6