Loading...

(23.07.2017.) potpisan sporazum sa ipa sekcijom crna gora

24
July
2017
(23.07.2017.) potpisan sporazum sa ipa sekcijom crna gora
No Comments

(23.07.2017.) potpisan sporazum sa ipa sekcijom crna gora

U zgadi Uprave policije Crne Gore krajem prošle sedmice potpisan je memorandum o saradnji Internacionalne policijske asocijacije, Sekcija Crna Gora i Moto Kluba Bezbjednost iz Herceg Novog.

Dogovorene su smjernice saradnje ove dvije organizacije koje će kroz zajedničke projekte raditi na jačanju svijesti o saobraćajnoj kulturi, edukaciji učesnika u saobraćaju, smanjenju smrtnosti motociklista u saobraćaju, a posebno  na edukaciji djece od najranijeg uzrasta.

Memorandum je u ime IPA Crna Gora potpisao predsjednik, Vojislav Dragović, a u ime Moto Kluba Bezbjednost, predsjednik Dejan Šofranac.

Internacionalna policijska asocijacija IPA je strukovna organizacija policajaca – udruženje građana, koja okuplja više od 400.000 članova organizovanih u više od 60 država širom svijeta.

IPA je jedinstvena međunarodna organizacija policajaca bez obzira na funkciju, rang, jezik, pol, rasu, religiju. Politički i poslovno je potpuno nezavisna, registrovana kod Savjeta Evrope i pri Ujedinjenim nacijama sa savjetodavnim statusom kao nevladina međunarodna organizacija.

Moto klub Bezbjednost osnovan je poslije višemjesečnih priprema u junu 2017. godine kao odgovor prepoznatoj potrebi da se moto sport afirmiše kroz univerzalne aspekte discipline i pravila. Osnivači Moto kluba su pasionirani ljubitelji motorciklizma / moto sporta i predstavnici Internacionalne Policijske Asocijacije Crne Gore, kao podrška univerzalnim principima discipline  i pravila.  Različite kategorije članstva u Klubu omogućavaju učestvovanje u aktivnostima Kluba širokoj populaciji zainteresovanih.

Ovaj moto klub  je jedinstveno udruženje u Crnoj Gori sa akcentom na bezbjednosni aspekt upravljanja motorciklom, uključujući zanatske vještine (dobar  dio onih koji znaju da održavaju ravnotežu na dva točka misle i žive u ubjeđenju da znaju da voze motor). Već prva edukacija kroz dvodnevnu obuku bezbjedne vožnje (teorijski i praktično) planirana je za kraj septembra koju će voditi licencirani instruktori.

Leave a Reply

− 3 = 6